AARTEITA SILLE, KEN NE AARTEIKSI KOKEE – Tavaroita, joilla on tarina

Vanhojen nurkkien raivaus on tuonut päivänvaloon jo ajan taakse jääneitä tavaroita ja tarvikkeita.

Yksistä sellaisista ei vielä ole kuvaa, mutta tulee aikanaan, kun vähän paremmin taltioin itse Alinantupaa sisältä: tupaa raivatessani käsiini osui nippu kankaita, joita olin jo heittämässä pois. Kun sitten levittelin niitä, huomasin, että ne olivat erittäin hyvälaatuisesta kankaasta hyvin tehdyt verhot. Sitten katselin ympärilleni ja totesin, että ne oli valmistanut joku, jolla oli värisilmää. Koko pieni tupa ja kamari oli oikeasti joskus mietitty värimaailmaltaan toimivaksi kokonaisuudeksi. Mieleeni tuli Alina, kylän ompelija, joka on laittanut pienen kotinsa tyttärelleen ja itselleen kivaksi. Silmä kauneudelle, väreille ja hyvälle kädenjäljelle on ollut olemassa, vaikka onkin eletty hyvin yksinkertaista ja vaatimatonta elämää.

image

Kaikki on käytetty hyödyksi. Vintiltä löytyi vahvoja ja edelleen erittäin hyväkuntoisia kankaita, jotka näyttävät siltä, että ne olisi valmistettu aukileikatuista juuttisäkeistä.

Ne siintävät silmissämme jo tulevan Alinantuvan saunan laudeliinoina…

image

Tiilet irroteltiin vanhan saunan hormista. Ne ovat vuosikymmeniä toimineet kylän naakkayhteisön yhden pariskunnan pesän perustuksena. Nyt ne odottelevat inspiraatiota uudesta käyttötarkoituksesta.

image

Olisikohan Alinan Kaisa tällä joskus istuskellut? Tulevaisuudessa sen sisältä tulee todennäköisesti  kasvamaan jotakin vihreää, ellei jopa kukkivaakin. Niinpä, tavaroita, joilla on tarina.

3 ajatusta artikkelista “AARTEITA SILLE, KEN NE AARTEIKSI KOKEE – Tavaroita, joilla on tarina

  1. Hei.Oiskohan noi kankaat lakanoita,jotka on kudottu sen ajan kapeissa kangaspuissa ja siksi niissä on sauma keskellä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s