SAY HELLO TO ALINANTUPA

imagePitkähkön luovan tauon jälkeen (saattoi syynä olla tietotekniset ongelmatkin – kuka sellaisia nyt kesälomalla jaksaa setviä) on aika kääntää uusi lehti Kasteluetäisyydellä.

Tietoteknisen katveen lisäksi kesää elettiin Kallilassa jännittyneen odottavissa tunnelmissa. Pitkään lähes tyhjillään tullut naapuritorppa tuli mahdolliseksi hankkia. Siinä pitkään kesiään viettänyt uusikaupunkilaisrouva ei enää jaksanut jatkaa maaseutuelämää. Oli siis aika puhaltaa uusia tuulia Alinantupaan.

image

Vieressä on kuva Alinantuvasta ajalta ennen sen punamultausta. Kattokin on vielä päreestä. Kuvaan ovat päässeet myös torpan asukit.

Kylän ompelijana elämäntyönsä tehnyt Alina asutti torppaansa tyttärensä Kaisan kanssa. Kuvassa huomio kiinnittyy yllättävän upeaan intiaanityyliseen riippumattoon, jossa naiset istuvat. Mistä lienee sellainen Kalannin Kallelan kylään löytynyt?

Kuvat ovat Urpo Lallan toimittamasta kirjasta Hallun läänissä elettiin jo kivikaudella.

image

Varsinainen kiinnostuksemme kohde oli kuitenkin Alinantuvan vanha sauna, joka seisoo kauniilla kalliolla, lähes Kallelan kylän korkeimmassa kohdassa.

Kallilassa kun ei saunaa ole koskaan ollut, ja meille on tuottanut päänvaivaa päättää, mihin ja miten sen toteuttaa. Olemme aina katsoneen vähän sillä silmällä juuri tuota pikkurakennusta – ja nyt se on meidän hyödynnettävissämme.

Tästä siis alkaa Alinantuvan tarina meidän kertomanamme ja Saunaprojekti, jota Toolboy on mentaaliharjoitellut jo pidemmän aikaa.

Työtä riittää, ja tänne pyrin dokumentoimaan prosessin eri vaiheita.

image

Alkutöikseen Toolboy pääsee purkamaan koko vanhan saunarakennuksen. Ajatus oli hyödyntää vanhaa hirsikehikkoa, mutta ajan (ja tuhansien muurahaisten) hammas oli sitä liikaa nakertanut.

Oli siellä jonkin verran tyhjennettävääkin:

image

image

3 ajatusta artikkelista “SAY HELLO TO ALINANTUPA

  1. Kiva, että jatkat kirjoitteluasi! Seurailen joitakin mielenkiintoisia blogeja ja asustelen täällä Uudenkaupungin toisella puolen Lyökissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s