Avoin lasagne – erilainen pääsiäisen herkku (siis oikeasti: NIIN hyvää)

Makunystyröitä hyväilevä ja täyteläinen ruoka – ja pastaan tulevaa kananmunaa lukuun ottamatta vegaaninen. Lasagnelevyn voi korvata itketetyllä ja paistetulla munakoison siivulla. Hyvin toimii niinkin.

Ruotsalainen Trädgårdstider on mukava ja hyvin tehty puutarhaohjelma, jonka joka jaksossa sympaattinen kokki Tareq Taylor kokkaa ryhmälle jotain hyvää. Nyt saatiin inspiraatio avoimesta lasagnesta, jonka jokainen voi oman maun mukaan koota itse lautaselleen. Googlaa tareq taylor öppen lasagne, niin pääset alkuperäisen ohjeen äärelle. Kokeileva puutarhuri ja kokki muuntelee oman pihan antimien rajoissa miten haluaa.

Kun oikein suurennunslasilla tarkasteli puutarhaa, löytyi pastataikinan joukkoon jo nokkosta. Kauniita pieniä lehtiä, jotka pikaisen ryöppäyksen jälkeen muuttuvat heleän vihreiksi. Puristele pieneksi palloksi niin, että vedet lähtevät. Hienonna sitten terävällä veitsellä mahdollisimman pieneksi silpuksi.

Tareqin ohjeella taikinasta tuli sopivan napakka. Ainoa muunnos ohjeeseen oli ryöpätty ja silputtu nokkonen. Durum- ja tavallisen vehnäjauhon sekoitus toimi hyvin. Pastajauhoja saa nykyään melkein mistä tahansa kaupasta, mutta jos tykkää tunnelmasta ja haluaa tukea pienyrittäjiä, kannattaa Turussa poiketa esimerkiksi Italian herkut -putiikissa. Helposti sieltä tarttuu mukaan muutakin.

Toolboy toimi jälleen nimensä mukaisesti ja saapui kaupungista pastakone kainalossaan. Täytyy todeta, että lopputulos on erilainen kuin kaulimella. Silläkin toki onnistuu, mutta todella hienosti ja nopeasti sai ohutta levyä aikaiseksi konetta veivaamalla. Ihan hauskaa yhdessä puuhastelua myös!

On tomaattikastikkeita ja sitten on The T-o-m-a-a-t-t-i-k-a-s-t-i-k-k-e-i-t-a. Tämä on ehdottomasti yksi the-versio. Pitkään hauduteltu – sipuleilla, porkkanalla, varsisellerillä, parmesanjuuston kannoilla (ai juu, tässä toinen poikkeama vegaanisesta) ja kuivilla leipäpaloilla höystetty tomaattikastike vie ihan oikeasti kielen mennessään. Tareqin ohjeeseen lisäsin ainoastaan vähän (max 1-2 tl) sokeria, jota mielestäni tomaatti aina vaatii taittuakseen suuhun sopivammaksi.

Sitten vaan munakoiso siivuiksi, itketys suolalla ja paistaminen kuumassa öljyssä pannulla. Lisukkeeksi tehtiin kotipihan lipstikkaa ja muita tykötarpeita vielä odotellessa pesto rukolasta, basilikasta ja auringonkukansiemenistä. Pasta leikattiin sopivan kokoisiksi levyiksi keitettiin suolalla maustetussa vedessä ihan vain pari minuuttia. Sitten vaan kerroksia kokoamaan omalle lautaselle ja lopuksi vähän parmesanjuustoa päälle. Ja todellakin, nälkä tulee näin muistellessakin.

Niin kiire oli herkutella, että itse annoksesta ei tullut enää kuvaa:) Sen korvatkoon kuva istutuksia odottamaan muokatusta kasvimaasta sekä elävästä pääsiäiskoristeestamme, puolisoa itselleen huutelevasta fasaanikukosta. Ah, mitä kaikkea ihanaa on taas odotettavana ja seurattavana!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s