PUSIKOSTA PUUTARHAA

talo ja omppukukatPerjantain vapaaksi ottaminen kannatti. Oli varmaan vuoden paras kesäpäivä tähän mennessä. Sai nautiskella ulkoilmaelämästä ja kauniista aurinkoisesta maalaismaisemasta. Lauantaina sateet taas saapuivat, MUTTA ilmavirtauksessa on kuitenkin jotain lämmintä!

Monenmoista projektia on käynnissä. Tomaatit ja kurkut voisi laittaa lavaan. Se vaati kuitenkin visiitin Kurjenpolun taimitarhalle, josta hankittiin korvaavat taimet niiden itsekasvatettujen ja -tapettujen tilalle. (Harrastajatorpparin ei kannata alkaa laskeskella itsekasvatetun hintaa, kun onnistumisprosentti eri vaiheissa on aika alhainen…)

Tarjontaa oli vaikka kuinka ja paljon: tavallista tomaattia, amppelitomaattia, kirsikkatomaattia, keltaista tomaattia, pensastomaattia jnejne.

Mielenkiintoinen on uusi, perunan ja tomaatin yhdistelmä. Siis molemmat samassa kasvissa.  Ensin varmaan korjataan tomaattisato ja sitten myöhemmin juurakosta perunat. Ihan hyvä keksintö tehokkaaseen puutarhatilan käyttöön. Itse pitäydyin ihan vaan tavallisessa ja kirsikkaversiossa. Niistä lisää myöhemmin.

tom jouni kaivuriIsompi projekti tällä hetkellä on pihapöheikön valloittaminen takaisin sivistykselle.

Homma aloitettiin jo viime syksynä ja vaihe vaiheelta edetään.

Naapurin Jouni kaivinkoneensa ja traktorinsa kanssa oli kullanarvoinen apu tässä vaiheessa, kun piti saada maasta kaivettua kymmeniä vadelman, mustaherukan ja pihlajan juurakoita.

Samalla tuli päivitettyä kuulumisia. Selvisi muunmuassa, että naapurin tyhjillään oleva Alinantupa pienine saunarakennuksineen olisi kenties tulossa myyntiin. Hmmm…

yleis piharemppa kaivuriKaivinkoneen kauhalla revittiin maasta ensin siis ne juurakot.

Kallilla ei ole turha nimitys tälle paikalle: kiviä löytyi ylöskaivettavaksi enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

Jos olisin ollut enemmän hereillä, olisin käskenyt koota niitä isommaksi kasaksi johonkin kohtaan tonttia. Mutta ehkä niitä sitten joskus myöhemminkin ehtii…

Tuo kaivinkoneen, tyttären ja Toolboyn taustalla näkyvä kiviaita on yksi tulevaisuuden projektini. Se pitää kaivaa ja siistiä paremmin esille.

On meinaan aikamoista kulttuurihistoriaa tuollainen paljain käsin kasattu, koko puolen hehtaarin tontin kiertävä aita.

Jokainen noista kivistä on kaivettu esiin tästä samasta maasta viimeisen reilun sadan vuoden aikana ja jollain konstilla kärrätty kiviaidan osasiksi. Hevosta ja mitään kummoisempia konetta ei tässä talossa ole koskaan ollut.

traktori tom ja kiviaitaSeuraava vaihe oli sitten jyrsintä. Kaivinkone vaihtui traktoriksi, ohjaimissa edelleen naapurin Jouni. Toolboy kulki edessä ja takana kiviä kaivellen.

Jyrsinnän lomassa olivat miehet puhelleet, että seuraavaksi pitäisi hakea naapurin hevostilalta palanutta hevosenlantaa kuormakaupalla, levittää maahan ja jättää muhimaan ensi kesään.

Ei ole kärsimättömän immeisen hommaa tämä maanrakennushomma. Mutta tuo lantahomma on kyllä hanskassa, kun naapurista löytyy Kallelan oriasema. Kuulemma sellaista palanuttakin versiota löytyisi jo ihan valmiina. Palamatonta ei kannata maahan levittää, jos ei halua tulevina vuosina nyhtää maasta tsiljoonatriljoonaa rikkaruohoa!

traktori tom ja taloTyö kiittää tekijäänsä kaikissa vaiheissaan. Kyllä tulee hienon näköistä maata näkyville, kun sitä vähän herättelee henkiin.

Aika näyttää, miltä Kallilan piha tulee näyttämään ja mitä tuottamaan. Ja tuleeko Alinantuvasta osa projektia…

raparperinkukkaMutta jotta totuus ei unohtuisi: on siinä raparperissakin vaan tosi kaunis kukka!

 

 

Mainokset

3 thoughts on “PUSIKOSTA PUUTARHAA

 1. Heippa,

  hienolta alkaa teillä piha näyttämään kun onnistuin vihdoin tunkeutumaan meidän puolen ryteikön läpi, jo lähes rajan tuntumaan ja vilaukselta ehdin nähdä traktorinkin! Onneksi multa hajosi lopulta loputkin niittovehkeet, niin sain hyvä syyn luovuttaa niittämisen ja siirtää homman seuraavaan kertaan kun Kallelaan pääsen. Puuhailen siis siinä keltaisessa melekoisen kuolleen oloisessa torpassa.

  • Ai! Huomattiinkin, että Keltaisen torpan pihassa oli jossain vaiheessa auto. Olisit tullut poikkeamaan! Ensi kerralla sitten. Me olemme sillä suunnalla lähes kaikki viikonloput ja sitten koko loman.

   • Pitääpä tulla. Nyt keskityin hakkaamaan päätäni ladon seinään, koska työkoneet yksi kerrallaan alkoivat osoittamaan lahoamisen merkkejä.
    Jahka taas saan sykkeet tasolle, että pystyn aloittamaan puhumisen jollain muulla kuin äärimäisillä voimasanoilla, voin ehkä kommunikoida jo muidenkin kuin työkalupakin kanssa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s